logo logo
extranet
logo img
MENU
img img img
img img img

Blogi

Blogi

Näillä vinkeillä varmistat hygienia­turvallisen tilaisuuden – varsinkin yksi asia korostuu

Hygieniaturvallisuus tarkoittaa Pripolissa säännöllistä puhtaanapitoa, oikeita menetelmiä ja hyvää ennakointia.

 

Jos korona-ajasta on seurannut jotain hyvää, se on hygieniaturvallisuuden merkityksen korostuminen. Suomeksi sanottuna tilojen puhtaus ja satsaukset tilaisuuksien kokonaisvaltaiseen hygieniaan saavat sen arvostuksen, mitä niille kuuluukin.

Pripolin tilojen siisteydestä vastaava Tuija Hanhiniemi on huomannut, että tapahtumien järjestäjät kiinnittävät tapahtumien hygieniaturvallisuuteen huomiota aiempaa enemmän.

Ihan aina ei osallistujille olla vielä etukäteen kerrottu, miten hygieniaturvallisuus huomioidaan tilaisuudessa ja ennen kaikkea miten osallistujien pitäisi toimia. Osallistujille kannattaa informoida etukäteen esimerkiksi mistä käsidesit löytyvät ja tarjoaako järjestäjä kasvomaskeja. Kaikillahan ei välttämättä ole niitä omasta takaa mukana.

 

Mikrokuidut ja vesi ovat parhaita puhdistajia

Pripoli huolehtii tilojen siisteydestä päivittäin. Kaikki asiakkaan tilaisuuteen varatut tilat siistitään huolellisesti ennen jokaista tilaisuutta.

Kosketuspinnat eli muun muassa ovien kahvat pyyhitään useamman kerran päivässä. Käytetyt tilat siivotaan tapahtumien jälkeen aina seuraavana arkipäivänä.

Täysin uusittujen wc-tilojen hygienia on varmistettu ottamalla käsipyyhkeiksi paperi, joka levittää pöpöjä käsipyyherullaa vähemmän.

Pripolin hygieniaturvallisuuden kulmakiviä ovat kierrätysmateriaaleista tehdyt mikrokuidut. Siistiminen tehdään ilman turhia kemikaaleja.

Näin altistus kemikaalijäämille on normaalia pienempi ja allergiset reaktiot vähenevät. Mikrokuiduilla siistiminen on myös hajusteetonta, Tuija Hanhiniemi sanoo.

Erilaisia kemikaaleja käytetään yleisesti siivouksessa aiempaa paljon vähemmän. Nykyisin niitä käytetään lähinnä erityisen vaikeiden tahrojen poistoon.

Monissa tapauksissa kaikkein paras puhdistuskeino onkin tuttu ja turvallinen vesi.

Esimerkiksi käsien pesuun se on usein parempi kuin käsidesi, joka tappaa kaikki hyvätkin bakteerit. Kädet pitää vain pestä useamman kerran päivässä ja muun muassa joka kerta tupakoinnin jälkeen.

 

 

4 vinkkiä tapahtumajärjestäjille

Hygieniaturvalllisen tilaisuuden järjestäminen alkaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Tuija Hanhiniemellä on järjestäjille neljä vinkkiä, jotka kannattaa ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa:

 

Sairaana pitää jäädä kotiin

Korona-aika on parantanut ihmisten tietoisuutta hygieniasta kiitettävästi. Tuija Hanhiniemi on kuitenkin hivenen huolissaan siitä, että rajoitusten poistuessa hyvät tavat saattavat unohtua.

Korona jää tavalla tai toisella seuraksemme, eikä kausiflunssiakaan pidä unohtaa. Joten ei kannata lähteä soitellen sotaan ja unohtaa perusasioita jatkossakaan.

Hygieniaturvallisuudessa ennakointi on kaiken a ja o. Tärkein ohje hyvän hygienian varmistamiseksi on, että sairaana ei pitäisi tilaisuuksiin koskaan tulla.

Valitettava totuus on se, että jos sairas ihminen levittää pöpöjä esimerkiksi kaiteisiin, paraskaan siivous ei pysty sitä ennalta ehkäisemään. Siksi sairaana pitää jäädä kotiin.

image image

Hyvät tarjoilut tekevät tapahtuman – Viisi vinkkiä tarjoilujen onnistumiseen

Maistuvat tarjoilut kruunaavat tilaisuuden kuin tilaisuuden. Parhaimpia ruokia saatetaan muistella vielä pitkään. Onnistuneet tarjoilut vaativat suunnittelua, ja huomioon pitää ottaa paljon muutakin kuin osallistujien määrä ja tilaisuuden luonne. Ravintola Pripolin ammattilaisen vinkeillä on helppo tarttua urakkaan kiinni. Pripolin herkut loihditaan paikan päällä Ravintola Pripolissa, jossa ravintoloitsijana toimii pitkän linjan ravintolapalvelujen ekspertti FresCo Ravintolat Oy. Ravintola […]

Harju Elekter Oy: ”Pripolissa ollaan oikeasti kiinnostuneita asiakkaan tapahtumien onnistumisesta”

Harju Elekter Oy on yksi johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan rakentajista ja muuntamovalmistajista. Yrityksen katse on tiukasti tulevaisuuden teknologiassa. Heidän Ulvilan toimipisteensä tarvitsi paikan, jossa pystyisi järjestämään erilaisia esittelytilaisuuksia ja asiakastapahtumia. Pitkän pohdinnan jälkeen he päätyivät kokeilemaan Pripolia alkuvuodesta 2020, eikä päätös ole kaduttanut. Harju Elekter Oy ehti juuri pitämään ensimmäisen tilaisuutensa Pripolissa, kun pahamaineinen korona […]

Pripoli on Tehy ao 250:n vakiokokouspaikka- “Pripolissa voi järjestää isonkin tapahtuman ilman ylimääräistä stressiä”

Tehyn Satakunnan keskussairaalan ammattiosasto 250 (Tehyn ao 250) kokoontuu tasaisin väliajoin yhteen kokoustamaan ja tapaamaan kollegoja. Yhteiset kokoontumiset halutaan pitää kasvokkain korona-ajan videopuheluiden jälkeen ja samalla halutaan herkutella hyvällä ruoalla. Pripoli on osoittautunut parhaaksi paikaksi viettää yhteisiä hetkiä. Tehyn ao 250 on suuri yhdistys ja sen järjestämät tapahtumat vaativat melkoisesti järjestelyitä. Tilaisuuksia järjestävä ammattiosaston pääluottamusmies […]

Esteettömyys on osalle välttämätöntä, mutta miellyttävää kaikille

Oletko koskaan miettinyt, miten kaikki pääsevät esteettömästi tilaisuutenne? Ja miten esteettömyys varmistetaan? Ratkaisut eivät ole vaikeita, mutta niillä voi saada aikaan isoja muutoksia. Me Pripolissa olemme miettineet nämä asiat jo valmiiksi puolestanne. Esteettömyys tarkoittaa käytännössä fyysisen maailman saavutettavuutta. Sitä, että pyörätuolilla kulkeva pääsee vaivattomasti sisälle ovesta ja wc-tiloihin. Sitä, että eri kerroksiin pääsee riittävän tilavalla […]

Näillä vinkeillä varmistat hygienia­turvallisen tilaisuuden – varsinkin yksi asia korostuu

Hygieniaturvallisuus tarkoittaa Pripolissa säännöllistä puhtaanapitoa, oikeita menetelmiä ja hyvää ennakointia.   Jos korona-ajasta on seurannut jotain hyvää, se on hygieniaturvallisuuden merkityksen korostuminen. Suomeksi sanottuna tilojen puhtaus ja satsaukset tilaisuuksien kokonaisvaltaiseen hygieniaan saavat sen arvostuksen, mitä niille kuuluukin. Pripolin tilojen siisteydestä vastaava Tuija Hanhiniemi on huomannut, että tapahtumien järjestäjät kiinnittävät tapahtumien hygieniaturvallisuuteen huomiota aiempaa enemmän. Ihan […]

8 asiaa, joilla varmistat tapahtumasi teknisen onnistumisen

Osallistujat antavat anteeksi rakeisen kuvan, mutta heikko äänenlaatu tappaa tilaisuuden kuin tilaisuuden. Korona-aika muutti tilaisuuksien luonteita pysyvästi. Tapahtumissa on entistä enemmän osallistujia sekä paikan päällä että verkon yli. Näistä hybriditilaisuuksista on tulossa kovaa vauhtia standardi. Hybriditilaisuudet vaativat teknisesti hivenen enemmän etukäteispohdintaa kuin tilaisuudet, joissa kaikki osallistujat ovat paikan päällä. Tilatekniikan lisäksi huomioon on otettava muun […]